CSKA nastavlja s nizom pobjeda
Foto:EPA

Spartak slavio, Anzhi remizirao

CSKA nastavlja s nizom pobjeda

S. Bošković

anas su odigrana tri susreta Ruske premier lige u nogometu. Spartak je uvjerljivo savladao Amkar, kao i CSKA Rostov. Anzhi i Ural su podjeli bodove.

Amkar je dočekao moskovski Spartak, te su lagano poraženi s 3:1. Spartak je dominirao tijekom čitavog susreta, a Movsisyan ih je doveo u vodstvo nakon 20 minuta igre.

U nastavku susreta domaćini su i dalje bili nemoćni. U 66. minuti igre Promes je poduplao vodstvo, a samo šest minuta kasnije isti igrač povisuje na 3:0. Gol je postigao počasni gol za Amkar u 78 minutu susreta.

CSKA Moskva nastavila je 100% niz u ovoj sezoni. Za šestu pobjedu, u isto toliko susreta savladali su Rostov s rezultatom 2:1. Azmoun je goste doveo u vodstvo nakon samo deset minuta igre. Ipak u nastavku preko Muse i Džagoeva domaćini preokreću rezultat i postavljaju konačnih 2:1.

Anzhi i Ural su podijelili bodove. Konačan rezultat glasio je 1:1. Utakmica je bila dosadna, gosti su u završnici prvog dijela poveli preko Erokhina. Ipak, Da Silva iz penala postavlja konačnih 1:1 u 68 minuti susreta.


CSKA je vodeći, dok slijede Spartak i Zenit. Na dnu su Anzhi i Kuban.

Ruska premier liga, šesto kolo:

Amkar - Spartak Moskva 1:3 (Gol 78', Movsisyan 20' Promes 66', 22')

CSKA Moskva - FK Rostov 2:1 (Musa 67', Džagoev 88', Azmoun 10')

Anzhi - Ural (Da Silva 68', Erokhin 45')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.