Napadači u Rusiji neraspoloženi

Pobjeda Dinama

Napadači u Rusiji neraspoloženi

S. Bošković

Odigrane su tri utakmice ruskog nogometnog prvenstva, a jedinu pobjedu upisala je ekipa Dinama iz Moskve. Lokomotiva i Rostov kao domaćini morali su se zadovoljiti bodom.

Terek je gostovao kod Lokomotive iz Moskve, u nadi da ce upisati prvu ovosezonsku pobjedu, no to nisu uspjeli. Ali, nisu ni izgubili. Susret je završio sa najnepopularnijim rezultatom od 0:0. Ipak domaca ekipa bila je mnogo bliža pobjedi i imalu su rezultatsku dominaciju tokom svih 90 minuta, koju nisu uspjevi pogoditi u pogodak.

Moskovski Dinamo sa minimalnim rezultatom savladao je Ural, te tako upisao drugu pobjedu u nizu, iz isto toliko susreta. Lošu utakmicu ponudile su ove dvije ekipe, a pogodak odluke postignut je nakon 60 minuta igre, a strijelac je bio Morožov.

U posljednjem susretu dana Rostov i Samara odigrali su 1:1. Gosti su mnogo zadovoljniji ovim rezultat, s obzirom da su u prethodna tri susreta poraženi. 

U 13 minuti Taranov pravi nesmotren faul u kaznenom prostor, sudija pokazuje na bijelu tačku, a Poloz je precizan za vodstvo domaće ekipe. Početkom drugog dijela Gabulov poravnava, te postavlja konačnih 1:1. 

CSKA je vodeći sa pet pobjeda iz pet susreta, a slijede Zenit, te dva kluba iz Moskve, Lokomotiva i Spartak.

Ruska premier liga, peto kolo:

Lokomotiva Moskva-Terek 0:0

Dinamo Moskva-Ural 1:0 (Morožov 60')

FK Rostov-Samara 1:1 (Poloz 13', Gabulov 53')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.