CSKA osvojio ruski Superkup

Pobjedom nad Lokomotivom

CSKA osvojio ruski Superkup

S. Grebović

Fudbaleri moskovskog CSKA osvajači su ovogodišnjeg izdanja ruskog Superkupa, pošto su u borbi za trofej savladali aktuelnog šampiona i velikog gradskog rivala ekipu Lokomotiva i to golom u produžecima, jer u regularnih 90 minuta nije bilo pogodaka.

Nakon što se činilo da će se pobjednik Superkupa Rusije odlučiti nakon izvođenja jedanesteraca, početkom drugog produžetka rezervista Khetag Khosonov postiže pogodak u 106. minuti i na taj način popularnim 'Armejcima' donosi prvi trofej u novoj sezoni. 

CSKA je inače za zelenim stolom dobio priliku da se bori za prvi trofej, jer je osvajač ruskog Kupa Tosno ugašen zbog finansijskih problema.

Lokomotiva je meč završila sa igračem manje jer je isključenje zaradio Solomon Kvirkvelia, dok je CSKA u 13. minutu ostao bez povređenog Dzagoeva.

Ipak, i bez njega je CSKA uspio da osvoji sedmi trofej Superkupa Rusije od 2003. godine.

Sezona u ruskoj ligi startuje u petak utakmicom između Urala i Anzhia.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi