Cuadrado: Pristup mora biti kao da je finale Lige prvaka
Foto: EPA

Fudbaler Juventusa pred Barcu

Cuadrado: Pristup mora biti kao da je finale Lige prvaka

Juan Cuadrado je pred večeršnji duel protiv Barcelone izjavio da njegov tim mora imati pristup kao da igra finale Lige prvaka. 

Cilj Juventusa je da u ovoj sezoni osvoji titulu Lige prvaka i u torinskom klubu su maksimalno podređeni tome, stoga ne čudi što će izabranici Massimiliana Allegrija protiv Barcelone igrati dosta ofanzivno.

"Moramo samo da mislimo kako da spremno uđemo u utakmicu. Biće fantastično učestvovati u takvom spektaklu. Igranje pred našim navijačima u prvoj utakmici će biti velika stvar i moramo da pokušamo da pobijedimo, a da bismo to uradili, moramo biti nepogrešivi u napadu i odbrani. Pristup mora biti kao da je finale Lige prvaka", izjavio je Cuadrado za klupsku stranicu. 

On je dodao da vjeruje da će njegov tim uspjeti proći dalje. 

"Barcelona ima nekoliko prvoklasnih igrača i moramo biti dobro organizovani, odnosno imati što manje grešaka i iskoristiti svaku šansu koja se ukaže. Da li vjerujemo da možemo? Naravno. Znam za šta je naš tim sposoban i znam da imamo dovoljno da se suprotstavimo Barceloni", istakao je. 

Utakmica između Juventusa i Barcelone igra se danas s početkom u 20:45 sati, a u istom terminu u Dortmundu će snage odmjeriti Borussia i Monaco. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi