Čudesan oporavak od raka: Alvarez danas na terenu?
Foto: EPA

Fudbaler pobijedio opaku bolest

Čudesan oporavak od raka: Alvarez danas na terenu?

Midhat Šljivak

Fudbaler Athletic Bilbaa Yeray Alvarez danas bi mogao nastupiti u duelu La Lige protiv Sportinga iz Gijona.

Ne bi tu bilo ništa čudno da ovom 22-godišnjem fudbaler prije nešto više od mjesec dana nije otkriven rak testisa, koji ga je na kratko odvojio od terena.

Alvarez je operisan 27. decembra, operacija je dobro prošla, a ovaj mladi defanzivac je s treninzima počeo već početkom januara, iako je iz bolnice pušten tek prije deset dana. Rak se povukao, mada borba s ovom opakom bolešću nije bila nimalo lagana.

Za njegovu borbu stigla je i nagrada. Trener baskijskog kluba Ernesto Valverde ga je odlučio pozvati za današnji meč protiv Sportinga iz Gijona i Alvarez bi tako nakon samo mjesec dana i dijagnoze teške bolesti, mogao da se vrati na teren.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ove sezone Alvarez je odigrao ukupno 17 utakmica za tim iz Bilbaa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi