Čudesna koreografija navijača Legije i nova kazna u najavi

Prozvali UEFA-u

Čudesna koreografija navijača Legije i nova kazna u najavi

M. Šljivak

Navijači varšavske Legije već su godinama u ratu protiv Evropske fudbalske federacije (UEFA).

Već godinama unazad poljski velikan plaća ogromne kazne zbog navijača, koji su potpuno protiv UEFA-e i koriste svaku utakmicu da upute poruke protiv ove organizacije.

Nedavno je UEFA kaznila Legiju sa 35.000 eura zbog ogromne koreografije u kojem su se podsjetili na 160.000 ubijenih Poljaka od strane Nijemaca u drugom svjetskom ratu tokom okupacije Varšave.

Ovu koreografiju im UEFA nije oprostila. Stigla je kazna od 35.000 eura, što izazvalo bijes navijača Legije.

Tako se u večerašnjoj utakmici protiv moldavskog Sheriffa pojavila nova koreografija i kao uvijek izazvala je veliku pažnju.

UEFA je predstavljena kao svinja koja skuplja novac od Legije, a poruka na transparentu je glasila:

"I 35.000 eura ide...".

Ovaj transparent će sasvim sigurno ponovo izazvati oštre reakcije Evropske fudbalske federacije, pa bi naredna kazna mogla biti još i veća.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:



Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi