Čudesne odbrane Emila Velića i gol Vazde za trijumf FK Mladost protiv FK Zvijezda 09

Duel ekipa sa dna pripao timu iz Doboj Kaknja

Čudesne odbrane Emila Velića i gol Vazde za trijumf FK Mladost protiv FK Zvijezda 09

Midhat Šljivak, foto: S. Bošković

Mladost je u derbiju začelja Premijer lige BiH u Doboj Kaknju ugostila Zvijezdu 09 i na kraju je slavila pobjedu rezultatom 1:0.

Gosti iz Etno sela Stanišići imali su zaista nestvarne šanse u ovoj utakmici. Nijednu nisu iskoristili i na kraju su kažnjeni za sve promašaje.

Odlično prvo poluvrijeme u Doboj Kaknju donijelo je nekoliko kolosalnih šansi na obje strane i pravo je čudo kako je nakon prvih 45 minuta rezultat glasio 0:0.

Već u četvrtoj minuti Badji izlazi sam pred domaćeg golmana Velića, ali sjajni čuvar mreže domaćeg tima brani njegov udarac.

Isti igrač je u 13. minuti ponovo u šansi, Velić je ponovo uspješniji, da bi golman domaćeg tima zatim spašavao svoj tim minut kasnije nakon kornera, a zatim i u 21. minuti kada Augusto odlično šutira.

Mladost je u već u narednom napadu konačno prijetila. Hiroš šutira pravo u Avramovića, da bi Zvijezda odmah uzvratila, ali Velić je bio nesavladiv.

Do kraja prvog poluvremena viđen je period mirne igre, a u finišu ovog dijela meča Mladost ima zaista dvije odlične šanse. Atajić prvo šutira, no u posljednji čas je izblokiran, a zatim Hadžić iz izgledne pozicije loptu prebacuje preko gola i na odmor se otišlo rezultatom 0:0.

Mladost je u nastavak ušla nešto aktivnije, ali prvu pravu šansu u drugom dijelu su imali gosti. Udarac Predragovića odlazi tik pored gola.

U 53. minuti svi promašaji gostiju su kažnjeni. Lijepu akciju je odigrao domaći tim, a Anes Vazda koristi neopreznost odbrane i pogađa za 1:0.

Već u narednom napadu Zvijezda promašuje novi zicer. Badji je odlično uposlio Đelmića, a ovaj promašuje prazan gol sa pet metara.

Nova šansa za odmaće viđena je u 56. minuti. Ponovo su igrači Mladosti odigrali dobru akciju, a ovog puta se Hreljić ne snalazi pred protivničkim golom.

Napadač gostiju Badji je u 62. minuti pokušao i sa centra iznenaditi Velića, no i ovog puta je neprecizan. Mladost narednu dobru šansu stvara u 69. minuti. Fanimo je dobro šutirao sa distance, Avramović dobro brani.

Potom je uslijedio period nešto mirnije igre od 10-ak minuta, da bi u 80. minuti ponovo gledali duel Fanimo-Avramović. Šutirao je fudbaler Mladosti sa 30-ak metara iz slobodnjaka, golman gostiju ponovo jako dobro brani.

Emil Velić je i u 83. minuti čudesnom odbranom spasio svoj tim. Ponovo je zicer imao Badji, ali golman Mladosti je apsolutni junak dana.

Ostalo je do kraja utakmice 1:0 i Mladost je došla do veoma važna tri boda u borbi za opstanak.


Premijer liga BiH, 14. kolo

Mladost - Zvijezda 09 1:0 (Vazda 53')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost: Velić, Hadžić, Hreljić, Horić, Fanimo, Vazda, Atajić, Hiroš, Biber, Bajić, Isaković.

Zvijezda 09: Avramović, Augusto, Predragović, Đelmić, Marković, Babić, Stjepanović, Benović, Vojinović, Badji, Hairlahović.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

omer
@KlaCkaLica11
Nemoj samo FK Mladost (Doboj Kakanj) da kritikujes zbog fudbalske taktike odugovlacenja vremena pri pozitivnom rezultatu. Tu taktiku koristi svaki tim sirom svijeta i tako ce to ostati zauvijek.
7 0
KlaCkaLica11
Fuj kako je odvratna ova Mladost ovo treba izbacit iz lige odma, citavu utakmicu se valjaju glume Isakovic vise lezi nego sto igra fuj!
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi