Forma na strani Veleža, kladionice na strani Čelika

Petak donosi dva meča 14. kola PL BiH

Forma na strani Veleža, kladionice na strani Čelika

Danas će ljubitelji Premijer lige BiH moći uživati u dvije utakmice 14. kola. U Doboju kod Kaknja u 14:30 počinje duel Mladosti i Zvijezde 09, dok će se od 18:00 igrati meč Čelik - Velež.

Utakmica Mladost - Zvijezda 09 je derbi začelja s obzirom da se u Doboju kod Kaknja sastaju pretposljednja i posljednja ekipa na tabeli, a ovaj duel bi možda mogao biti prekretnica za neku od ekipa - u slučaju eventualne pobjede.

A oba tima moraju ići na pobjedu, nema se više šta čekati. Mladost je u nešto boljoj poziciji, ima devet bodova, ali svejedno zaostaje za prvim timom u "sigurnoj zoni" četiri boda, dok je Zvijezda 09 zakucana za samo dno tabele i ima tek tri boda.

"Ovo kolo donosi nam duel sa Mladosti. Svjesni smo da će biti izrazito teško, ali idemo se nadigravati sa domaćinom i pokušati ostvariti što bolji rezultat. U ovoj situaciju za nas bi svaki bod bio pozitivan i predstavljao bi podstrek za dalji rad", poručio je trener Zvijezda 09 Adnan Zildžović.

Inače, prvi ovosezonski duel ove dvije ekipe odigran u Ugljeviku završen je rezultatom 1:1.

Nešto kasnije na Bilinom polju će se odigrati meč Čelik - Velež, koji bi trebao biti i više nego zanimljiv.

Velež u Zenicu stiže pun samopouzdanja nakon pobjede u mostarskom derbiju, dok Čelik ovaj susret dočekuje nakon poraza od Sarajeva na Koševu, utakmice na koju su zbog suđenja Zeničani imali mnogo pritužbi.

Iako je Velež u boljoj formi s obzirom da je u posljednjih pet mečeva upisao tri pobjede (Čelik ima tek jednu pobjedu, remi i tri poraza), Zeničani su blagi favoriti na svom terenu što se može vidjeti i po kvotama kladionice MOZZART.

Trener Veleža Feđa Dudić međutim zna šta njegov tim mora uraditi želi li do pozitivno rezultata na Bilinom polju.

"Sigurno je da je taj navalni dio njihovog tima puno bolji od defanzivnog dijela iako na golu imaju Pavlovića koji je statistički gledano svom klubu donio najviše bodova. Neću reći da je najbolji golman ali statistički je imao sjajnih intervencija pri neizvjesnim rezultatima, mislim da je on najzaslužniji za ovih njihovih 16 osvojenih bodova. Sve pohvale i komplimenti za njega zaista, no prema naprijed kod njih sve kreće od Jamaka. To ne znam samo ja, to zna cijela liga, da ako se njega uspije zaustaviti u toj kreaciji, da se time pravi veliki dio posla. Također, Dedić i Salčinović su igrači poteza te Ševko Okić koji je sigurni najopasniji u kontrama i koji nam može biti veliki problem kao i probuđeni Mahmutović. Sigurno da ćemo na ove pobrojane igrače obratiti posebnu pažnju jer je to tim koji prema naprijed svima može napraviti probleme, vidjeli ste to i u zadnjoj utakmici sa Sarajevom kada su pri rezultatu 0:0 stvorili par stopostotnih šansi i da su koju iskoristili možda bi utakmica otišla u drugom smjeru", poručio je Dudić pred današnji meč.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da li će se Velež revanširati Čeliku za poraz u prvom ovosezonskom duelu u Mostaru ili će Zeničani iskoristiti prednost domaćeg terena, ostaje da se vidi.

Sutra se igraju dvije utakmice 14. kola PL BiH, Zrinjski - Željezničar (14:30) i Radnik - Široki (14:30), dok su u nedjelju također na rasporedu dva meča, Borac - Tuzla City (16:00) i Sloboda - Sarajevo (14:30).

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kifla
Cuj kladionice na strani Celika.Pa ne vidim kako bi Velez mogao biti favorit na Bilinom polju,normalno je da je Celik favorit,kvote kvote su sasvim ok.Sta sad npr Zvijezda 09 veze tri pobjede a Sarajevo npr tri meca bez pobjede I Zvijezda ce biti favorit na Kosevu? Velez ove sezone moze biti favorit u gostima samo u Ugljeviku.
4 10
saju701
Bice tesko ali Velez moze uzeti 3 boda.
7 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi