Čudna klauzula u ugovoru Balotellija i Liverpoola

Otkriva Football Leaks

Čudna klauzula u ugovoru Balotellija i Liverpoola

Football Leaks je nastavio sa otkrivanjem tajni iz ugovora koji su 2014. godine potpisali Mario Balotelli i Liverpool. 

U Liverpoolu su vjerovali da će Balotelli na Anfieldu oživjeti svoju karijeru i ponovo biti 'onaj stari' , a u želji da u tome uspiju odlučili su mu u ugovor ugraditi bonuse ako se bude ponašao u skladu sa klupskim pravilnikom. 

Balotelli je imao pravo na dodatnu zaradu ako ne bi pljuvao ili vrijeđao protivnike, a u ugovoru je konkretno pisalo: "Na kraju svake sezone igrač će dobiti milion funti u tri ili više utakmica ne bude isključen zbog pljuvanja, vrijeđanja protivnika ili gestikuliranja i protestiranja."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Unatoč svemu Balotelli nije opravdao očekivanja na Anfieldu i nakon posudbe u Milanu je prešao u Nicu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi