Čudna situacija u Francuskoj, akteri su Martial, Lacazette i - Plea!

Treća sreća za Deschampsa

Čudna situacija u Francuskoj, akteri su Martial, Lacazette i - Plea!

Rijetko se dešava da se neki selektor u jednom danu suoči sa toliko problema sa povredama kao što je to slučaj sa Didierom Deschampsom.

Francuski selektor je bio primoran mijenjati ekipu koju je prvobitno pozvao za sljedeće utakmice, a danas se desila nesvakidašnja situacija jer je dobio dva neočekivana otkaza.

Najbolji fudbaler Uniteda Anthony Martial je stigao na okupljanje, ali je ustanovljeno da je povrijeđen i da neće moći da igra. Umjesto njega, Deschamps je pozvao Alexandrea Lacazettea koji je, naravno, prihvatio poziv.

Međutim, samo dva sata nakon toga stigla je vijest da ni Lacazette neće moći da igra jer je i on lakše povrijeđen, pa Deschampsu nije bilo druge nego da posegne za alternativom koju još nije koristio.

Poziv u nacionalni tim zaradio je Alassane Plea, 25-godišnji napadač Borussije Monchengladbach. On srećom nije povrijeđen i doći će s nadom da upiše svoje prve minute u dresu Trikolora.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Inače, Francuzi na sljedećim utakmicama zbog povreda ne mogu računati na još neke fudbalere kao što su Paul Pogba, Moussa Sissoko, Benjamin Mendy...

Francuska će prvo igrati meč Lige nacija protiv Holandije u Rotterdamu 16. novembra, a zatim četiri dana kasnije prijateljski meč sa Urugvajem na Stade de Franceu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi