Klub iz Premiershipa uveo čudnu zabranu svojim nogometašima

Nema više kupovine

Klub iz Premiershipa uveo čudnu zabranu svojim nogometašima

E. Oštraković

Tim iz Premiershipa uveo je čudnu zabranu svojim igračima, a razlog je strah od zaraze koronavirusom.

Radi se o Wolverhamptonu, a zabrana se tiče kupovine u supermarketima, koja je od danas zabranjena nogometašima ovog kluba.

"U klubu imamo ljude koji će našim igračima obaviti kupovinu. Moramo izbjeći rizik od zaraze, posebno sada kada se pojavio novi soj koronavirusa. Nemamo veliki igrački roster i ne možemo sebi dozvoliti da izgubimo bilo kojeg igrača zbog koronavirusa. Svakog dana govirimo da nema opuštanja i da svi moraju biti oprezni", rekao je trener Wolverhamptona, Nuno Espirito Santo.

Tako je i testiranje nogometaša Premiershipa pojačano u dijelovima Engleske gdje ima veći broj zaraženih ljudi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nogometaši se sada obavezno moraju dva puta sedmično testirati, a posljednji koji su bili pozitivni su igrači Manchester Cityja, Gabriel Jesus i Kayle Walker.

Top Komentari

Ga_Zi_JA
Moze li bar jedna objava, a da nema dodirne tacke sa 56SNALOM...znam da smijeh DOBAR, ali PREVISE MOZE I NASKODITI..
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi