Čudno kolo u HNL-u: Remizirao i Osijek

Nakon Dinama, Rijeke i Hajduka

Čudno kolo u HNL-u: Remizirao i Osijek

Deseto kolo HNL-a ostat će upamćeno po tome što je čak četiri od pet utakmica okončano neriješenim rezultatima,a posebno zbog činjenice da pobjede nisu upisale četiri najbolje ekipe u državi - Rijeka, Dinamo, Hajduk i Osijek.

Sva četiri kluba su u svojim utakmicama bila u ulozi velikih favorita. Dinamo je odigrao neriješeno protiv Istre (0:0), Rijeka protiv Slaven Belupa (1:1), Hajduk protiv Lokomotive (2:2), te večeras Osijek protiv Rudeša (1:1).

U ovom kolu najviše je profitirala ekipa Intera iz Zaprešića, koja je jedina uspjela upisati trijumf i to nad Cibalijom (2:1).

U posljednjoj utakmici 10. kola, Osijek je kao gost izvukao bod protiv Rudeša, koji je od 20. minute vodio golom Budimira. Remi je gostima osigurao Grgić svojim golom u 72. minuti.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U ekipi Osijeka je svih 90 minuta na terenu proveo Haris Hajradinović, koji je u posljednjim momentima utakmice dobio i žuti karton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi