Čukarički i Metalac podijelili bodove

Stiglo proljeće

Čukarički i Metalac podijelili bodove

D. Vejo

Pripreme su završile. Ciljevi najavljeni. Počela je Super liga Srbije, a prvu utakmicu u nastavku šampionata odigrali su Čukarički i Metalac, koji odigrali bez pobjednika, 1:1. Rezultat koji više odgovara timu iz Gornjeg Milanovca.

Prvo poluvrijeme prošlo je u odmjeravanju snaga. Domaćini su preko polušansi pokušali doći do pogotka međutim nije išlo. Izabranici Zorana Popovića nisu uspjeli savladati Nemanja Belića u prvih 45. minuta, što je ozbiljno uzdrmalo trenera domaće ekipe.

Koja riječ tokom odmora dala je timu sa Banovog brda vjetar u leđa. Na startu drugo poluvremena odmah su krenuli oštro. Dalekometni udarci stizali su sa svih strana. 

Jak presing rezultirao je u 74. munuti meča. Regan je asistirao, a u šesnaestercu gostiju najbolje se snašao najiskusniji u ekipi Nenad Mirosavljević koji matira Belića i tako dovodi svoj tim u vodstvo.

Ipak, tim iz Gornjeg Milanovca se nije predao. Ekspresno je odgovorio. Brzonogi Alberto Caicedo prošao je pored trojice odbrambenih igrača Čuke i uz pomoć stative matirao golmana Stevanovića, čime je i postavio konačnih 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi