Čupić tri godine u Lowenu

Hrvatski reprezentativac se odlučio

Čupić tri godine u Lowenu

Između velikog broja ponuda od strane velikih evropskih klubova, Ivan Čupić se odlučio prihvatiti ponudu njemačkog Rhein-Neckar Lowena. Ponajbolje desno krilo svijeta sljedeće tri sezone će nastupati u Bundesligi.


“Veselim se novom izazovu, veselim se igranju u Bundesligi”, rekao je Ivan Čupić nakon potpisa ugovora za zvanični sajt njemačkog kluba. Prezadovoljan je bio i trener Lowena Ola Lindgren.

“Oduševljen sam što ću imati priliku raditi s takvim igračem. Ivan se sjajno uklapa u naš koncept igre, ima pravi stav i donosi pobjednički mentalitet”, rekao je trener Lowena.

Iako je pred OI u Pekingu Čupić prilikom nezgodnog pada ostao bez jednog prsta to ga nije spriječilo da izraste u jednog od najboljih desnokrilnih igrača današnjice.

23-godišnji Metkovićanin je karijeru počeo u rodnom Metkoviću, a nakon toga je igrao za Medveščak, Octavio Pilotes u Španiji iz kojeg je prije dvije sezone stigao u Gorenje. U Gorenju ostaje do ljeta, a onda 1.jula postaje igrač Lowena.

U dresu reprezentacije Hrvatske ima osvojene dvije srebrne medalje sa evropskih prvenstava (2008. u Norveškoj I 2010. u Austriji), te svjetsko srebro na domaćem parketu 2009. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.