Ćurguz: Cilj Bratstva je Premijer liga

Novi trener ekipe iz Gračanice optimističan

Ćurguz: Cilj Bratstva je Premijer liga

Adnan Beganović

Iskusni fudbalski stručnjak Zoran Ćurguz imenovan je za novog šefa stručnog štaba Bratstva iz Gračanice, a sutra će ovaj stručnjak izvršiti prozivku fudbalera.

S pripremama za proljetni dio sezone Bratstvo će početi sutra, a ukoliko vremenski uslovi budu zadovoljavajući, ekipa iz Gračanice će kompletne pripreme obaviti u Gračanici i bližoj okolini.

"Dogovorio sam saradnju s čelnicima kluba i radujem se novim izazovima. Cilj Bratstva je Premijer liga i mislim da uz malo sreće isti možemo ostvariti", na početku razgovora za SportSport.ba ističe novi trener prvoligaša iz Gračanice.

"U odnosu na prvi dio sezone napustio nas je Galin, koji je otišao u Alžir, dok je golman Hamzabegović na Malti, no još uvijek nije potpisao ugovor. Vidjet ćemo šta će se desiti, no ukoliko Hamnzabegović ostane na Malti opcija nam je golman Sarajeva Marko Ivkić", dodao je Ćurguz.

Iako žele u Premijer ligu u Bratstvu smatraju da nema potrebe za dovođenjem velikog broja igrača, odnosno Ćurguz smatra da su mu u ovom trenutku potrebni napadač i veznjak koji može pokrivati lijevu stranu.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Nećemo dovoditi mnogo igrača. Imamo dobru ekipu, koju ćemo pokušati osvježiti sa napadačem i veznjakom koji može pokrivati lijevu stranu. Pokušat ćemo dovesti iskusne igrače jer samo nam takvi mogu pomoći", istakao je Ćurguz i na kraju je dodao:

"Pratio sam Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine. Nisam nikada trenirao ekipu u ovom takmičenju, no dobro poznajem situaciju. Liga je kvalitetna, mnogo ekipa ima realne izglede za plasman u Premijer ligu. Mi imamo dobar raspored, gotovo sve ekipe iz vrha tabele nam dolaze u Gračanicu, dok gostujemo onim slabije plasiranim. Vidjet ćemo, borba će se voditi do samog kraja, a uz malo sreće mi možemo biti ti koji će se na kraju radovati."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.