Ćurguz naslijedio Krunića u Željezničaru

Pripreme startaju 1. jula

Ćurguz naslijedio Krunića u Željezničaru

Prvoligaš iz Republike Srpske Željezničar Sport Team imenovao je novog šefa stručnog štaba.

Nakon što je dosadašnji trener kluba iz Banjaluke Branislav Krunić preuzeo Krupu, u opticaju za upražnjenu klupu je bilo nekoliko imena, no izbor je na kraju pao na Zorana Ćurguza.

Ćurguz je po preuzimanju dužnosti istakao da vjeruje da će igrači pod njegovim vodstvom donijeti mnogo radosti navijačima, ali i da će prije toga morati proliti dosta znoja na terenu.

"Hvala ljudima iz Željezničara što su mi ukazali povjerenje. Ovo je klub koji napreduje iz dana u dan i koji veliku pažnju posvećuje omladinskoj školi", kazao je, između ostalog, Ćurguz koji je prozivku za narednu sezonu zakazao za 1. juli.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

U svojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri ovaj 47-godišnji strateg je vodio Radnički Lukavac, Bratstvo, Proleter, Slogu Doboj, Zvijezdu, Modriču...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi