Čustović: Gent je ambiciozan klub
Odlična polusezona je iza Adnana

Gent kao novi izazov za Čustovića

Čustović: Gent je ambiciozan klub

M. Maksimović

Mostarac Adnan Čustović je od petka zvanično novi igrač Genta iako je svoju posljednju utakmicu
u dresu Excelsior Mouscrona odigrao u subotu. Od navijača sada već bivšeg kluba se oprostio na najbolji moguči način hat-trickom u derbiju 17. kola protiv Club Bruggea.

Mouscron je pobijedio s 5:1, Adnan je ispračen ovacijama. Trenutačno je Adnan treći strijelac lige, zabio je deset golova, premašivši svoj golgeterski učinak iz sezone 2007/08, odnosno 2005/06. Definitivno je najbolja Adnanova sezone u Belgiji bila 2006/07 kada je na kraju završio kao četvrti strijelac lige sa 18 postignutih golova. Nije nemoguće da ove sezone bude još efikasniji.

Adnan Čustović rođen je 14. aprila 1978. godine u Mostaru, a nakon Veleža, Triglava, Le Havrea, Lavalloisa i Amiensa, karijeru je nastavio u Belgiji, od 2005. godine je nosio dres Mouscrona.  Sljedeća stanica u njegovoj karijeri je Gent, pomalo neočekivano jer Gent je u ovom trenutku iza Mouscrona.

 - U petak sam potpisao za Gent. Moram reći ne baš svojom voljom, ali Mouscron je u velikoj
financijskoj krizi i mora prodavati igrače. Iako je Gent na tabeli slabije pozicioniran od Mouscrona,
bolji je i stabilniji klub. Mouscron će u drugom dijelu sezone pasti. Sa druge strane Gent je ambiciozan klub, planiraju novi stadion. Trener je Michel Preud'homme nekada najbolji golman Belgije, želja kluba je povratak među pet najboljih ekipa. Gent je možda čak u ovom trenutku ambiciozniji od Mouscrona i to je ono što mi je posebno važno
- kaže Čustović koji je sa Gentom potpisao ugovor na dvije i pol godine s mogućnošću produženja na još jednu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.