Čustović strijelac u porazu Genta

Bivši bh. reprezentativac ponovo zatresao mrežu

Čustović strijelac u porazu Genta

Adnan Beganović

U okviru 2. kola Lige za prvaka belgijskog fudbalskog prvenstva Gent je na svom terenu poražen od Anderlechta (1:3), a jedini pogodak za Gent postigao je nekadašnji bh. reprezentativac Adnan Čustović.

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, Adnan Čustović, nastavio je svoj golgeterski niz. Nakon što je u prošlom kolu postigao pogodak u pobjedi Genta nad Kortrijkom, Čustović se i večeras upisao u listu strijelaca.

Anderlecht je opravdao ulogu favorita u duelu sa Gentom i pitanje pobjednika rješio je u prvom poluvremenu. Već u 10. minuti preko Boussoufa poveo je sa 1:0, da bi u 22. minuti Juhasz pogodio za 2:0, a Gillet je u 39. minuti pogotkom zaokružio sjajnih 45. minuta Anderlechta.

Tračak nade Gentu je vratio Čustović u 61. minuti, no za preokret domaći nisu imali snage. U ostala dva susreta 2. kola Lige za prvaka Club Brugge je sa uvjerljivih 3:0 svladao Kortrijk, dok je Sint-Truiden kao gost sa 2:1 pobijedio Waregem.

Rezultati:
Gent - Anderlecht 1:3
Club Brugge - Kortrijk 3:0
Waregem - Sint-Truiden 1:2

Poredak:
Anderlecht 41, Club Brugge 33, Gent 28, Sint-Truiden 25, Kortrijk 22, Waregem 21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti