Čustović strijelac u trijumfu Genta

Belgijsko fudbalsko prvenstvo

Čustović strijelac u trijumfu Genta

Adnan Beganović

U 10. kolu play offa belgijskog fudbalskog prvenstva Gent je pred svojim navijačima sa visokih 6:2 pobijedio Club Brugge, a jedan pogodak postigao je i nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Adnan Čustović.

Gent je pred svojim navijačima u svim elementima fudbalske igre nadigrao Club Brugge i na kraju sasvim zasluženo upisao visoku pobjedu.

Pobjednik je riješen u prvom poluvremenu jer je do odmora momčad našeg internacionalca povela sa 3:0. Pogotke su postigli Azofeifa u 14., Leye u 34. i Ghannasy u 38. minuti.

Početkom drugog dijela , tačnije u 58. minuti susreta Lepoint je pogodio za 4:0, da bi Perišić u 62. minuti smanjio na 4:1. Sedam minuta prije kraja susreta Čustović pogađa za 5:1, a dvije minute potom Kouemaha smanjiva na 5:2, da bi u sudijskoj nadoknadi vremena Thijs "zabio" za konačnih 6:2.

Play-off, 10. kolo:
Gent - Club Brugge 6:2
Anderlecht - Sint-Truiden 2:1
Waregem - Kortrijk 1:2

Poredak:
Anderlecht 59, Gent 41, Club Brugge 41, Sint-Truiden 34, Kortrijk 33, Waregem 28

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti