Čustović zabija, Gent na drugom mjestu
Adnan ponovo u golgeterskoj formi

Završnica prvenstva u Belgiji

Čustović zabija, Gent na drugom mjestu

M. Maksimović

Gent našeg Adnan Čustovića je od nedelje drugoplasirani sastav na tabeli play offa za prvaka Belgije. U šestom kolu, Gent je kao domaćin deklasirao Waregem 5:0, a prvi gol za domaći sastav u ovom duelu je postigao naš internacionalac, Adnan Čustović.

S obzirom da je glavni konkurent ekipa Genta, Club Brugge sinoć poražen u derbiju od Anderlechta, Gent je sa nova tri boda preuzeo drugo mjesto na tabeli. U posljednja dva kola play offa, Club Brugge je poražen u dva susreta i Gent je imao priliku da stvori solidnu bodovnu prednost, ali je kolo ranije odigrao na svom terenu sa Sint-Truidenom 0:0.

U susretu protiv Waregema, Adnan je postigao gol vež u 14.minuti, a nakon njega su se redom u strijelce upisivali El Ghanassy (33), Pieroni (55), Ljubijankič (73) i na kraju Azofeifa (88). Upravo je strijelac četvrtog gola Zlatan Ljubijankič zamijenio Adnana Čustovića u 72.minuti.
Sa ovim golom protiv Waregema, Adnan je stigao Matias Suareza koji je također u play offu postigao tri gola, dok je prvi strijelac Mbark Boussoufa sa četiri gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.