Čustović zabio, Dialibi i Pandži 90 minuta

Prvenstvo Belgije

Čustović zabio, Dialibi i Pandži 90 minuta

E. Škorić

Pet utakmica 23. kola belgijskog šampionata odigrano je večeras. Interesantno, na čak četiri su domaćini postigli po tri gola, dok je duel Charleroija i Mechelena završen bez pogodaka.

Germinal je s 3:0 savladao Zulte-Waregem, a prvi gol za domaći sastav postigao je bivši bh. reprezentativac Adnan Čustović. Desilo se to u 56. minuti, da bi do kraja utakmice Gary Kagelmacher dvaput bio siguran sa bijele tačke, za konačnih 3:0.

Istim su rezultatom slavili Westero i Cercle Brugge nad Sint-Truidenom, odnosno Liersom. Drugoplasiranog Genka namučio je Kortrijk. Ipak, bodovi su ostali na Kristal Areni, završilo je 3:2.

Charleroi i Mechelen odigrali su utakmicu bez golova. Kod gostiju su svih 90 minuta odigrali bh. reprezentativac Boris Pandža, te Boubacar Dialiba, nekadašnji napadač sarajevskog Željezničara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.