Čuvar mreže i obraza: Dejan Bandović sutra sprema 'zbogom' nogometu

Iskusni golman završava karijeru

Čuvar mreže i obraza: Dejan Bandović sutra sprema 'zbogom' nogometu

S. Mlaćo

Dejan Bandović sutra završava svoju karijeru. Duel Olimpika i Rudara bit će njegov posljednji u golmanskim rukavicama. 

Ovaj 35-goišnjak na Otoci će tako reći 'zbogom' nogometu, a definitivno se može pohvaliti kvalitetnom karijerom. Nosio je dresove Posušja, Širokog Brijega, Veleža, Sarajeva te Olimpika.

Odlučio je da svoju nogometnu priču završi, što je i potvrdio za SportSport.ba.

"Tačno tako. Donio sam tu odluku, 35 mi je godina, dobio sam zadovoljavajući posao i to je realna odluka. Sutra će za mene biti poseban dan. Nogometaši kada se opraštaju kažu da će okačiti kopačke o klin, mi golmani kažemo rukavice o klin".

Sa Olimpikom je imao želju izboriti Premijer ligu i onda reći zbogom, no to se prema svemu sudeći neće desiti.

"Bila je ta velika želja, borili smo se sa Veležom evo do samog kraja. Oni sada imaju veliku prednost, očekujem da će slaviti u Visokom i čestitam im na plasmanu u Premijer ligu".

Sredinom 2017. godine našao se u centru pažnje bh. javnosti, ali i regiona. Naime, Bandović je uoči utakmice Metalleghea i Olimpika dobio ponudu od 10.000 KM da "ne brani 100%, već 80%".

Od Bandovića se nije tražilo da se obruka, već samo da ne bude na maksimumu - da ne istrči baš na svaki centaršut, da ne procijeni svaku loptu onako kako treba ili da napravi neki manji kiks za koji ga sutra niko ne bi mogao sa sigurnošću optužiti da je to učinio namjerno.

Međutim, nemoralna ponuda je odbijena, a uslijedili su pritisci sa druge strane stola za kojim je sjedio menadžer Sanel Klopić, koji između ostalog brine o karijeri tadašnjeg trenera Metalleghea Mate Neretljaka, nekadašnjeg reprezentativca Hrvatske.

"Ne izlaziš na centaršuteve, samo lagano i cener je tvoj. Znam ja o čemu mi pričaš. Razumijem te, ali hoću da se osiguram. Nisi otišao vani, gdje si ti? Moraš gledati sebe. Pametan si momak, za ideale ginu budale", riječi su pomenutog menadžera koje se dobro čuju na snimku koji je Olimpik tada pustio u javnost.

Iako je istraga bila provedena, na kraju se sve zataškalo, a Bandović se prisjetio i tog poteza kojim je osvojio čelnike Olimpika, ali i sve prave ljubitelje sporta u našoj zemlji.

"To je uradio malo ko, mislim na taj način. Na taj način vjerovatno niko. Dosta igrača je prolazilo kroz slične situacije i dobijalo takve ponude, no iz straha nisu željeli to prijavljivati. Ja sam imao podršku i zaštitu od ljudi iz Olimpika, te svojih prijatelja koji su uvijek uz mene i nisam ni sekunde razmišljao da sve prijavim i iznesem u javnost", dodao je Bandović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Saznajemo da u Olimpiku sutra spremaju iznenađenje za Bandovića i dostojan oproštaj.

Top Komentari

Dena33
A mrš klosaru kome ti postenje glumis. A protiv Veleza izazivas klupu Veleza i navijace nebi li prekid dobio. Fuj.
1 4
rajvosa46
Deki vidimo se. Po dobrom te pamtimo.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi