Regenburg se nije proslavio, Hansi bod, Duljević sve standardniji

16. kolo "cvajte"

Regenburg se nije proslavio, Hansi bod, Duljević sve standardniji

Adnan Beganović

U vikendu iza nas kompletiano je 16. kolo 2. Bundeslige, poznatije kao "cvajte", a Hansa Rostock našeg Harisa Duljevića remizirala je sa Ingolstadtom (1:1).

Nakon gostujućeg remija sa Paderbornom u Rostocku su očekivali "tricu" u duelu sa posljednjeplasiranim Ingolstadtom. I krenula je Hansa od prvog sudijskog zvižduka po pobjedu, dominirala je, propustila nekoliko prilika za šta je kažnjena u 41. minuti kada je Keller pogodio za vodstvo gostiju.

Na početku drugog dijela, tačnije u 49. minuti Verhoek je pogodio za 1:1 i činilo se da će domaći ipak do tri boda. Ali, gosti su do kraja uspkjeli sačuvati mrežu i kući odlaze sa bodom.

Nekadašnji bosanskohercegovački reprezentativac Haris Duljević, po pisanju njemačkih medija odigrao je dobar meč, a po prvi put je od svog dolaska u Hansu na terenu proveo svih 90 minuta i što se njega tiče, stvari polako dolaze na svoje mjesto i sasvim sigurno to je dobra vijest za selektora našeg nacionalnog tima Ivayla Peteva.

Regensburg, kojeg s klupe predvodi bosanskohercegovački stručnjak Mersed Selimbegović nije se proslavio u 16. kolu. Naime, na gostovaju kod Heidenheima je pretpio ubjedljiv poraz (3:0). Kuhlwetter, Leipertz i Schopper su pogađali za domaću ekipu.

Derbi kola odigrali su vodeći St. Pauli i Schalke. Slavio je St.Pauli rezultatom 2:1. Burgstaller je u prvom diejlu dva puta pogodio mrežu Schalkea, dok je Zalazar 15 minuta prije kraja postigao pogodak za konačnih 2:1.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Pogotkom Maina Hannover je s minimalnih 1:0 savladao HSV, dok je Werder sa ubjedljivih 4:0 nadigrao Erzgebirge. Fortuna je slavila na gostovanju kod Darmstadta (3:1), Sandhausen i Paderborn su podijelili bodove (1:1), Nurnberg je bio bolji od Kiela (2:1), dok je Dinamo Dresden bio bolji od Karlsruhea u čijem stručnom štabu se nalazi nekadašnji bh. reprezentaivac Zlatan Bajramović (3:1).

Nakon 16 kola St.Pauli se nalazi na vrhu tabele sa 35 bodova, Darmstadt je drugoplasirani sa 29, a Regensburg našeg Selimbegovića se nalazi na 3. mjestu sa 28 bodova. Duljevićeva Hansa je 13. sa 19 bodova, a Bajramovićev Karlsruher 10. sa 21 bodom.

Top Komentari

Ende
Duljevic je za ove padobrance iz reprezentacije izmislio svijet. Finske amatere bi prolazio ko da ne postoje, ali eto, nije kliknuo sa trenerom.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi