Cvikin Meizhou u sjajnom meču poražen od Piksijevog Guangzhoua

Pripreme u Kini

Cvikin Meizhou u sjajnom meču poražen od Piksijevog Guangzhoua

Edmir Škorić

Meizhou Wuhua koji s klupe vodi jedini bh. trener u Kini Rusmir Cviko danas je poražen od Guangzhou R&F u prijateljskom susretu s 2:1.

Guangzhou R&F je imao generalnu probu pred nastavak sezone, pa je bogati i moćni kineski tim ugostio ekipu Rusmira Cvike, a meč je završen 2:1 pobjedom domaće ekipe, koja je svakako bila favorit.

U jednoj dobroj utakmici član kineske Superlige je pogocima Brazilaca Juniora i Renatinha stigao do pobjede, dok je Mary dao jedini gol za Cvikinog drugoligaša.

Nakon 45 minuta bilo je 1:1, zatim dosta izmjena, da bi Guangzhou poveo tek u završnici i na kraju ipak ostvario trijumf.

Narednog vikenda Guanzghou gostuje gradskom rivalu Evergrandeu u nastavku kineskog prvenstva, a riječ je o ekipi koja će se boriti za sami vrh tabele i koju s klupe vodi proslavljeni Dragan Stojković Piksi.

Cvikin Meizhou će imati još dodatnih prijateljskih utakmica i malo duže vremena za pripreme prije nastavak prvenstva, obzirom da kineska Superliga starta ranije od Prve lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi