Cviko pobjedom nad superligašem krenuo u novu avanturu

Trijumf njegovog tima

Cviko pobjedom nad superligašem krenuo u novu avanturu

E. Škorić

Rusmir Cviko je tek stigao u redove novog kluba u Kini, a danas je imao i prvi ispit.

Cviko je prošle sezone vodio Dalian Transcendence, a sada je imenovan za novog trenera ekipe Meizhou Wuhua, koja se takmiči u Prvoj ligi Kine.

Rival Cvikinoj ekipi bio je superligaš Shandong Lunanga, kojeg je ranije vodio poznati njemački trener Felix Magath, a Meizhou Wuhua je slavio rezultatom 2:1.

Strijelci za Meizhou bili su Zhang Zhiquan i Wei Liping, a bh. stručnjak ističe kako je zadovoljan sa onim što su pokazali njegovi igrači.

Naravno, njemu tek predstoji da još bolje pojedinačno upozna sve igrače koje ima na raspolaganju, a u tome mu pomažu upravo ovakve vrste utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi