Cviko spreman za nove izazove u Kini

Pronašao novi angažman

Cviko spreman za nove izazove u Kini

E. Škorić

Bosanskohercegovački trener Rusmir Cviko vratio se na Daleki Istok i pronašao je novi angažman.

Cviko je već tri godine u Kini gdje je vodio Dalian u kojem je prvo počeo da radi kao pomoćnik. a onda je imenovan za prvog trenera, što je znao da iskoristi, pa je predanim radom stekao povjerenje rukovodstva ovog kluba. Na kraju je Dalian spasio ispadanja iz lige, ali je nedavno došlo do raskida saradnje.

Ubrzo je Cviko pronašao novi angažman, a radi se o kineskom prvoligašu Meizhou Wuhua, s kojim je dogovorio na godinu dana.

On će imati priliku da vodi uređen kineski klub koji će 2018. godine igrati na svom novom stadionu.

Po običaju sa sobom vodi i naše ljude, kao što je to bio slučaj sa Hasanovićem, Seferovićem, Muharemovićem, a sa sobom je ovaj put oveo Anela Hidića, bivšeg kondicionog trenera Željezničara, mada se očekuje da u svoj stručni štab angažuje još naših ljudi.

"Danas sam potpisao ugovor. Zadovoljan sam uslovima i očekujem da ću opravdati povjerenje. Radi se o ambicioznom klubu koji će od ove sezone igrati na novom stadionu. Pripreme ćemo odraditi na Tajlandu, a sa mnom je već Anel Hidić i nije isključeno da voema brzo štab pojačamo s još jednim bh. trenerom", kazao nam je Cviko.

Kina sve više ulaže u nogomet, dovodi brojne stručnjake i slavne igrače iz Evrope i po svemu sudeći ne planira stati na tome. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi