Cviko izgubio od ekipe koju vodi bivši trener Reala

Poraz Cvikinog tima

Cviko izgubio od ekipe koju vodi bivši trener Reala

O. Lekić

Bh. stručnjak Rusmir Cviko sa svojim Dailan Transcendom poražen je od Dailan Yifanga u meču 13. kola druge kineske lige. 

Protiv prvoplasirane ekipe koja ima najveći budžet u ligi Cviko je nastupio bez tri najbolja igrača. Tokom cijele utakmice se njegov Dalian Transcend držao veoma dobro i na poluvremenu je imao rezultat 2:2, međutim gosti u nastavku ubacili u brzinu više i sa dva pogotka riješili pitanje pobjednika. 

Na suprotnoj strani Cviki je bio Juan Ramon Lopez Caro koji je u prošlosti vodio Real Madrid. Španac je, interesantno, uoči utakmice posebno hvalio Cviku, istakavši kako je najbolji pojedinac u redovima Dailan Transcenda, te da njegovi igrači igraju kao da su favoriti prvenstva. 

Da Cviki ide dobro u Kini svjedoči i to što je prije dva kola proglašen trenerom kola, kada je u gostima dobio ekipu po imenu Zhejiang Yiteng koja je dotad bila neporažena na domaćem terenu. 

Vrijedi podsjetiti da zajedno sa Cvikom u klubu rade Almir Seferović i Dželaludin Muharemović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi