Da li Benjamin Tatar već napušta Saudijsku Arabiju?

Trenutno je na odmoru

Da li Benjamin Tatar već napušta Saudijsku Arabiju?

S. Mlaćo

Benjamin Tatar bi mogao napustiti Saudijsku Arabiju ovog ljeta.

Tatar je u Abhu stigao iz FK Sarajevo gdje je briljirao i dobio poziv u reprezentaciju, no sada bi mogao krenuti u nove izazove.

Prema pisanju medija u S. Arabiji, Tatar bi trebao napustiti klub zajedno sa Karimom Aouadhijem nakon samo pola godine.

Tatar je u protekloj polusezoni upisao devet nastupa i dodao po jedan pogodak i asistenciju.

Da li će to biti dovoljno da se saradnja nastavi ili mediji u S. Arabiji znaju nešto više, ostaje da se vidi.

Bivši član Sarajeva je nedavno stigao u našu zemlju, a trenutno se nalazi na odmoru.

Odlični ofanzivac je briljirao u dresu FK Sarajevo gdje je stigao na mala vrata. Igrao je sjajno i u evropskim utakmicama te je uz Amara Rahmanovića bio ubjedljivo najopasniji fudbaler koševskog premijerligaša. Za protivnike, barem u BiH, je bio neriješiva engima. Osim deset ligaških imao je i tri evropska gola.

Podsjećanja radi, Tatar je u Saudijsku Arabiju otišao s reputacijom najboljeg igrača Premijer lige BiH. Visina transfera prema nezvaničnim podacima je iznosila 290.000 eura.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nedavno je o njegovom transferu u podcastu SportSport.ba portala - Moja garaža, moja pravila govorio bivši koordinator sportskog segmenta u fudbalskom klubu Sarajevo, Emir Hadžić.

"Tatar je na svaki mogući način izrazio želju da napusti klub. Razumijem i to. Otvorila mu se mogućnost da riješi egzistenciju i teško je bilo zadržati ih u klubu. Da sam presjekao i da sam rekao 'ne možeš ići', kakvog bismo ga imali ovog pola godine? Veći je problem što nismo adekvatno odgovorili na njihove odlaske", istakao je Hadžić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Adohordas
Uhh dobarr prodo se preko repke odigro 3-4 mjeeeca digo neki kes i hajmo nazad u nasu ligu jer vamo uvijek ima bujruma za svakoga..
17 1
user1582326118
Eto ga u Tuzlu City ili velež
9 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi