Da li bi Menalo prihvatio poziv Slovenije? "Imam dvije domovine"

Ofanzivac govorio za slovenačke medije

Da li bi Menalo prihvatio poziv Slovenije? "Imam dvije domovine"

A. Čaušević

Luka Menalo je napravio pravi potez odlaskom u Olimpiju gdje igra u odličnoj formi.

Menalo je seniorsku karijeru počeo u Širokom Brijegu, uslijedio je transfer u Dinamo, a do kraja ove sezone je na posudbi u Olimpiji.

Ovaj 23-godišnji krilni veznjak je očigledno impresionirao Slovence. Pojedini mediji su mu dali nadimak LM7 po uzoru na mnogo popularnijeg Cristiana Ronalda.

U jednom intervju upitan je da li bi prihvatio igranje za reprezentaciju Slovenije na šta je Menalo odgovorio da ima dvije dmovoine i da je u posebnom položaju.

"Nisam razmišljao o tome jer je kod nas poseban položaj. Ja sam Hrvat iz Bosne i Hercegovine. Rodio sam se u Hrvatskoj (Split op.a.), a odrastao sam u BiH koja je moja zemlja. U mojoj zemlji ljudi još uvijek žive u ratu i razmišljaju tako", rekao je Menalo.

"Ali volim i Hrvatsku jer sam Hrvat. Imam dvije domovine i sretan sam. Kada birate reprezentaciju ne birate je radi novca kao klub. Trebate osjećati nešto, trebate imati veći motiv i to imati duboko u srcu."

Menalo je istakao da ne zna gdje će igrati sljedeće sezone te da je sve u rukama Dinama s kojim nekadašnji mladi reprezentativac BiH ima ugovor do 2023. godine.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

"Čini se da ću za Olimpiju igrati još do kraja sezone. Ne znam šta nosi budućnost. Dinamo odlučuje u svemu i ne znam kakve planove imaju za mene", kazao je Menalo.

U prvom dijelu sezone Menalo je na 19 ligaških mečeva zabio sedam golova te upisao pet asistencija. Među najzaslužnijim je zašto je Olmpija lider na tabeli te ma četiri boda više od Maribora.

Top Komentari

Adnanos
Momak je rekao vec u jednom intervju prosle godine da je njegova domivina Bosna i Hercegovina pa da dalje ne pisem
4 0
zvjezdan10
Kakvi glupani ovi Slovenski novinari, odigro jednu sezonu u Sloveniji i oni pitaju bi li igrao za repku s kojom veze nema nikakve. Mali im kulturno odgovorio da ne bi.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi