Da li će Edin Višća moći odoljeti novoj ponudi?
EPA

Ponuda je velika, ali...

Da li će Edin Višća moći odoljeti novoj ponudi?

Na adresu Basaksehira stigla je iznenađujuća ponuda za bh. reprezentativca Edina Višću, javljaju turski mediji. 

Višća, koji je svojim nastupima u protekloj sezoni zainteresovao brojne evropske klubove, napustit će Basaksehir u ljetnom prijelaznom roku i o njegovoj narednoj destinaciji se u medijima sve više špekuliše. 

Sportski direktor kluba Murat Saral nedavno je otkrio da je Espanyol ponudio četiri miliona eura, međutim informacija koju su danas objavili turski medji govori da je mnogo izdašnija puna stigla iz Katara. Jedan tamošnji prvoligaš je navodno ponudio 6,5 miliona eura i sada je na Basaksehiru da se očituje. 

Iako bi dobijao basnoslovan novac, teško je vjerovati da će Višća u najboljim godinama karijere pristati da preseli u Katar. Već od ranije borbu za njegovo dovođenje vode Fenerbahce, Trabzonspor, Werder, Sevila...

Višća je inače četvrti najefikasniji igrač protekle sezone u turskom prvenstvu sa 17 postignutih golova i pet asistencija. Uporedo s tim, u 34 odigrane utakmice na terenu je proveo 3.057 minuta, odnosno svega tri minuta je proveo van terena tokom cijele sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi