Da li će finansijske brige natjerati Atletico da prihvati ponudu Uniteda?

Špekulacije se nastavljaju

Da li će finansijske brige natjerati Atletico da prihvati ponudu Uniteda?

U Atletico Madridu su sve zabrinutiji zbog finansijskih posljedica krize izazvane novim koronavirusom.

Finansijske brige bi mogle natjerati Atletico da proda svog sjajnog veznjaka Saula Nigueza.

Situacija je svakako zabrinjavajuća, a ukoliko bi se slučajno sezona španske LaLiga potpuo otkazala, to bi značilo još gore okolnosti za Atletico. Iako se špekuliše da bi UEFA u tom slučaju mogla Atleticu poslati pozivnicu za Ligu prvaka, Španski fudbalski savez je, prema pisanju Marce, izričit - samo trenutno stanje na tabeli (u slučaju prekida) može odlučiti o putnicima u evropska takmičenja. To znači da bi Atletico Madrid završio u kvalifikacijama za Ligu Evrope, jer je na šestoj poziciji, i ostao bez značajnih prihoda.

Takav scenerij bi gotovo sigurno natjerao Atletico na prodaju glavnih igrača, a među njima je svakako i Saul.

Nedavno su se pojavile informacije da je Manchester United spreman za sjajnog veznjaka ponuditi i 80 miliona eura, međutim, možda bude Crvenih đavolima bude dovoljno i nešto manje novca.

Iz Španije stižu vijesti da bi Atletico u slučaju izraženih finansijskih problema pristao Saula prodati za pola iznosa njegove otkupne klauzule od 150 miliona - dakle, United bi veznjaka mogao dobiti za 75 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Saulov ugovor sa Atleticom vrijedi do 2026. godine, baš kao i pomenuta otkupna klauzula, ali u Unitedu vjeruju da ona nije realna te da svakako mogu kroz pregovore osigurati njegov transfer za drastično nižu cifru.

Navodno na Old Traffordu u 25-godišnjem Saulu Niguezu vidje dugoročnu zamjenu za Paula Pogbu o čijem se odlasku iz Uniteda ponovo intenzivno špekuliše.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti