Da li će Matej Rodin ostati na Grbavici?

Skrenuo pažnju dobrim partijama, sa Plavima ga veže ugovor

Da li će Matej Rodin ostati na Grbavici?

S. Mlaćo

Nogometaši Željezničara sa pripremama za novu sezonu startati će 15. juna. Plavi će sigurno učiniti sve da što prije pokušaju zaboraviti sezonu koja je iza njih.

Već sada je jasno da će tim koji sa klupe Amar Osim doživjeti i određene promjene u igračkom kadru, a već danima se uveliko šuška o mogućim odlascima, ali i pojačanjima koja su svakako potrebna.

Kako saznajemo, upitan je ostanak defanzivca Mateja Rodina (23) koji bi vrlo lako mogao već ovog ljeta napustiti Grbavicu.

Rodin je u Željezničar stigao iz Zrinjskog gdje je nakon potpisa brzo raskinuo saradnju, te sasvim sigurno opravdao poverenje struke. Upisao je 26 nastupa u tri takmičenja i postigao čak tri pogotka, iako nastupa na poziciji stopera.

Dobrim partijama skrenuo je pažnju interesanata, a karijeru bio mogao nastaviti u belgijskom KV Ostende ili rumunskoj Craiovi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Radi se o dva kluba sa potpunim različitom filozofijom igranja i razvoja igrača čiji su skauti u svoj notes upisali mladog defanzivca koji ima ugovor sa Željezničarom do ljeta 2021. godine i u slučaju eventualnog transfera Plavi bi inkasirali određene obeštećenje, te se sigurno ne bi usprotivili da se transfer i ostvari.

Rodin se trenutno nalazi na odmoru u rodnom Metkoviću, a sigurno je da će se pojaviti na samoj prozivci, dok bi situacija oko eventualnog odlaska mogla biti jasnija do kraja mjeseca.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Plavi21
Kod vas kad krenu izlazit neće stići svijetlo ugasit. Ali polako..
0 1
VelaHavle
Ko zadnji izadje nek ugasi svjetlo
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi