Vruće na Grbavici nekoliko dana pred skupštinu

Burno u Zvorničkoj 27

Vruće na Grbavici nekoliko dana pred skupštinu

A. Čaušević, foto: S. Bošković

Željezničar nije uspio u primarnom cilju minule sezone. Plavi su ostali bez plasmana u Evropu i to zbog toga što nisu dobili licencu.

Prilikom preuzimanja kluba u decembru novo rukovodstvo najtrofejnijeg bh. kluba je zacrtalo samo jedno, a to je izlazak na euroscenu.

Šest mjeseci kasnije zadatak nije ispunjen. Izabranici Amara Osima su svoj posao odradili na terenu, ali je zakazala klupska administracija.

Skupština FK Željezničar je zakazana za 15. juni, a proteklih nekoliko dana u Zvorničkoj 27 bilo je poprilično burno.

Prema posljednjim informacijama Uprava je stavila mandate na raspolaganje Skupštini dok su članovi Nadzornog odbora podnijeli ostavke.

Za sada je poznato da je svoju funkciju napustio predsjednik NO, Midhat Terzić, a njemu su se nezvanično pridružili Almir Hodžić i Enis Džihanić.

Očito da su prilikom dolaska u FK Željezničar mnogi mislili da na Grbavici cvjetaju ruže te da će biti potrebno samo raspodijeliti novce s računa.

A istina je drugačija, novi UO i NO dočekala je prazna kasa, neisplaćena dugovanja za teren, dvije neisplaćene plate i tri poreza na iste. Rukavi su se trebali zasukati što je i urađeno no nedobijanje licence je vjerovatno kap koja je prelila čašu kod pojedinih čelnika kluba koji sada polako se povlače sa svojih funkcija. Upravo zbog svega navedenog na Skupštini će biti i više nego zanimljivo, a ne bi bilo iznenađujuće da Plavi dobiju novo rukovodstvo, ako ne u potpunosti onda bar nekoliko novih članova UO.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, za isti dan kada i sjednica Skupštine je zakazana i prozivka prvotimaca Plavih pa će navijači Željezničara sigurno s velikim nestrpljenjem čekati narednu subotu. 

Za sada je na Grbavicu stiglo jedno pojačanje, riječ je o golmanu Filipu Eriću. Očekuje se još nekoliko novih imena u timu, prije svih na pozicijama štopera i lijevog beka te u veznom redu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Analiticar
Gasite prljavu osimovu kriminalnu organizaciju!!!
21 4
Avayan
Došli likovi u klub, marke nisu donijeli, i tu im je Miske kriv hahahahahahahahah
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi