Da li će prihvatiti? De Rossi dobio zanimljivu ponudu od Davida Beckhama

Želi ga u svom klubu

Da li će prihvatiti? De Rossi dobio zanimljivu ponudu od Davida Beckhama

Endin Čaušević

Iskusni italijanski fudbaler Daniele De Rossi nakon 18 godina odlučio je da napusti Romu.

De Rossi je ponikao u dresu Rome i u ovom klubu je htio ostati do kraja karijere, ali se to neće ostvariti. Na veliko iznenađenje svih klub nije ponudio De Rossiju novi ugovor što je izazvalo veliko nezadovoljstvo navijača Rome.

Ovaj 35-godišnji igrač nije htio da pristane na ponudu da završi karijeru i postane direktor jer još uvijek želi da igra. Roma je na kraju spremila ugovor, ali on to nije htio potpisati jer su ga uvrijedili što odmah nisu ponudili nastavak saradnje.

De Rossi o budućnosti još uvijek ne želi da priča i nije poznato gdje bi mogao nastaviti karijeru. U medijima se špekuliše o mnogim klubovima, ali zvanične potvrde još uvijek nema.

No, kako pišu italijanski mediji za De Rossija je zainteresovan i Inter Miami kojeg je prošle godine osnovao David Beckham. Legendarni Becks je pozvao De Rossija u svoj tim i predložio mu zanimljivu ideju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naime, Inter Miami će postati dio MLS-a tek naredne sezone koja počinje u martu 2020. godine, a Beckham je predložio De Rossiju da do tada nađe klub s kojim će potpisati ugovor na svega pola godine i zatim doći u Sjedinjene Američke Države.

Navodno, De Rossi nije odbio ovu mogućnost i ideja odlaska u MLS mu se itekako sviđa, ali je poručio da će još uvijer razmatrati ostale ponude dok ne donese konačnu odluku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi