Da li će se Bundesliga nastaviti 9. maja? "Vikendi s fudbalom su podnošljiviji..."

Šanse su realne

Da li će se Bundesliga nastaviti 9. maja? "Vikendi s fudbalom su podnošljiviji..."

Njemački političari šalju signale da bi se sezona Bundeslige zaista mogla nastaviti 9. maja, što je datum o kojem se špekuliše već neko vrijeme.

Bundesliga je zaustavljena devet kola prije kraja, zbog globalne pandemije novog koronavirusa.

Njemački političar, prvi čovjek Bavarske, Marcus Soder je o mogućem nastavku Bundeslige za Bild rekao sljedeće:

"Preduslov je taj da postoji dobro osmišljen koncept. Ono što nam je DFB prezentovao govori da su zaštitne mjere na mjestu. Mogu zamisliti da ćemo nastaviti sa utakmicama bez prisustva publike... Situacija u kojoj se nalazimo je popud hodanja na konopcu. Ne sijemo pretjerati niti biti lakomisleni... Utakmice sa publikom su potpuno nezamislive. I utakmice na praznim stadionima su osjetljive... Zamislivo je da ćemo biti u mogućnosti odigrati kolo bez publike najranije 9. maja... Jasno je, vikend s fudbalom je puno podnošljiviji nego vikend bez fudbala."

Podsjetimo, Bundesligaši su već počeli sa treninzima, uz stroge mjere predostrožnosti poput rada u malim grupama, držanja odstojanja...

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U trenutku prekida takmičenja na liderskoj poziciji Bundeslige se nalazio Bayern - sa četiri boda više od drugoplasirane Borussije Dortmund. Leipzig je na trećoj poziciji sa bodom manje od Milionera.

I među njemačkih fudbalskim i među državnim vlastima očigledno postoji dosta onih koji podržavaju ideju da se fudbalska sezona nastavi 9. maja. Da li će se to i desiti, ostaje da se vidi.

Top Komentari

ek76
Akobogda
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi