Da li dolazak Mourinha znači i "tmurne dane" za Pochettinovog miljenika?

Francuz preselio na klupu

Da li dolazak Mourinha znači i "tmurne dane" za Pochettinovog miljenika?

Jose Mourinho je 20. novembra zvanično preuzeo kormilo ekipe Tottenhama, nakon što je londonski klub odlučio prekinuti saradnju sa Pochettinom.

Tottenham je pod Mourinhovim vodstvom odigrao dvije utakmice i obje dobio - protiv West Hama u Premiershipu i Olympiacosa u Ligi prvaka.

Teško je nakon dvije utakmice izvlačiti zaključke o Mourinhovom uticaju na igru i ekipu Tottenhama u globalu. Ipak, jedno je očigledno. Portugalac je "izbacio" Moussu Sissoka iz startne postave.

Francuski veznjak je važio za jednog od miljenika Mauricija Pochettina i igrača u kojeg je Argentinac očigledno itekako vjerovao.

Tako je Sissoko počeo svih 12 ovosezonskih utakmica koje je u Premier ligi Tottenham odigrao sa Pochettinom na kormilu, a samo jednom je zamijenjen. Također, počeo je tri od četiri utakmice Lige prvaka pod Pochettinom.

Međutim, kako je na klupu Tottenhama stigao Mourinho, tako je Sissoko nestao iz startne postave. Ukoliko se ovakav trend nastavi mogao bi to biti težak udarac za Sissoka i njegova ambicije da se nađe na spisku reprezentacije Francuske za Euro 2020.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tako je Sissoko početak mečeva sa West Hamom i Olympiacosom dočekao na klupi za rezervne igrače, dok je Mourinho umjesto njega odlučio u startnih 11 uvrstiti pomalo zaboravljenog Erica Diera.

Da li je Mourinho samo zadivljen Dierovim mogućnostima, da li samo želi isprobati sve opcije ili je možda u svojim analizama ocijenio da je Sissoko jedna od slabih karika Tottenhama i krivac za loš start sezone - to samo on zna.

Top Komentari

burazengija
On je jedan od kvalitetnijih veznjaka premier lige ko se razumije u fudbal.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi