Da li je Barca bacila 105 miliona? Dembelea fudbal pretjerano i ne interesuje
U prilog ovakvim tvrdnjama ide i njegovo "zagrijavanje" protiv Atletica.

Na Nou Campu sve zabrinutiji...

Da li je Barca bacila 105 miliona? Dembelea fudbal pretjerano i ne interesuje

Ousmane Dembele je proteklog ljeta stigao u Barcelonu iz Borussije Dortmund za 105 miliona eura kao jedan od igrača koji bi u budućnosti zamijenio Neymara.

Ipak, od svog dolaska na Nou Camp Demebele je odigrao svega sedam utakmica, te se kao igrač Barce još nije upisivao u strijelce.

Istina, Dembele je imao velikih problema sa povredama, ali na Nou Campu su sve zabrinutiji zbog načina života mladog Francuza i njegove, čini se, slabe zainteresovanosti za fudbal u globalu.

Naime, španski mediji, a posebno tamošnji radio Cadena SER, proteklih dana izvještavaju da je veliki problem za Barcu što se Dembele muči da ostane "na pravom putu".

Kako tvrdi Cadena SER Francuz nikako ne uspijeva da se posveti sportskom stilu života, a navodno je i njegova isharana, u kojoj dominira tzv. brza hrana, jedan od ključnih razloga njegove sklonosti povredama.

Dalje, Dembele se navodno još uvijek nije na pravi način uklopio u ekipu, uprkos činjenici da su u svlačionici Barce i dvojica njegovih sunarodnjaka, Lucas Digne i Samuel Umtiti.

Svoju nezainteresovanost za fudbal i učestvovanje u igri Demebele je pokazao i jučer tokom susreta Barcelone i Atletico Madrida na Nou Campu.

Naime, Valverde je podigao Demebelea sa klupe za rezervne igrače, ali je Francuz tokom "zagrijavanja" djelovao potpuno neizainteresovano, toliko da se jedva pomjerao pored aut linije, što je izazvalo dodatne kritike na njegov račun od strane navijača Barcelone.

Da 20-godišnji Dembele posjeduje ogroman potencijal je očigledno, ali čini se da Barca nije dobila njegovu verziju iz Borussije Dortmund, pa navijači katalonskog giganta već počinju smatrati da je njegovo dovođenje na Nou Camp bio veliki promašaj.

Top Komentari

Benjamingst
Polako ali sigurno ovi velikani koji bacaju milione na neke igrace za koju deceniju postati prosjecan klub, kao A.C. Milano, mozda i jos gore... kad para nestane koje su bacali na igrace koji su probali.
6 4
Medo-Brundo
Kad F.K Teocak bude harao Evropom!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi