Da li je ovo najbolji sastav Arsenala od igrača koji su igrali u eri Wengera?

Francuski stručnjak odlazi u legendu

Da li je ovo najbolji sastav Arsenala od igrača koji su igrali u eri Wengera?

E. Čaušević

Legendarni francuski stručnjak Arsene Wenger jučer je potvrdio da će na kraju ove sezone napustiti klupu Arsenala.

Wenger je na klupu Topnika stigao davne 1996. godine i ono što je danas gotovo nemoguće za nekog trenera uspio se na klupi jednog kluba zadržati čak 22 godine. Međutim, nakon nešto lošijih rezultata u posljednjih nekoliko godina došlo je vrijeme da se Arsenal i Wenger rastanu.

Francuski stručnjak je zauvijek ostavio svoj potpis u igri Arsenala koji je prije nekih 15 godina harao u Engleskoj. Wenger je s londonskim klubom osvojio 17 trofeja, a od toga je tri puta bio prvak Engleske. Otkrio je mnoge zvijezde, no imao je i svojih promašaja što se tiče ostvarenih i neostvarenih transfera.

UEFA je u čast Wengera odlučila da napravi najbolji sastav Arsenala od igrača koji su igrali u eri francuskog stručnjaka. Ono što je mnogima zanimljivo jeste da se na ovoj listi i to na klupi našao samo jedan igrač iz "nove ere" Arsenala, a to je Mesut Ozil.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi