Da li je ovo njegov naredni klub? Bivši saigrač zove De Rossija

Sportski direktor argentinskog velikana o mogućem transferu iskusnog Italijana

Da li je ovo njegov naredni klub? Bivši saigrač zove De Rossija

Roma je prije tri dana saopštila da neće ponuditi produženje saradnje 35-godišnjem kapitenu i legendi kluba Danieleu De Rossiju.

De Rossi će tako ovog ljeta postati slobodan igrač, a ta činjenica je itekako pogodila navijače Rome koji su organizovali proteste protiv vlasnika Jamesa Pallotte i čelnika kluba.

Čak je i Claudio Ranieri, trener Rome u odlasku, istakao da je čitava stvar oko De Rossija loše urađena, a iskusni veznjak je poručio da je iznenađen ovakvim razvojem situacije.

Ipak, De Rossi je poručio da će nastaviti igrati - u nekom drugom klubu.

Od kada je saopšteno da De Rossi naredne sezone neće nositi dres Rome nagađa se o njegovom sljedećem klubu, a ubrzo su se pojavile špekulacije da bi to mogao biti argentisnki velikan, Boca Juniors.

Sada je o eventualnom dolasku De Rossija u Bocu javno govorio njegov nekadašnji saigrač iz Rome, a danas sportski direktor argentinskog kluba Nicolas Burdisso.

"Mislim da bi njegova budućnost mogla biti sa nama", izjavio je Burdisso za argentinski Fox Sports u jeku špekulacija o De Rossijevom mogućem transferu u Bocu.

"Iako je u ovom trenutku to više nada nego realnost, Daniele je prijatelj. Redovno pričam sa njim i naša vrata su uvijek otvorena za igrača poput njega", poručio je Burdisso, pa dodao:

"Naravno, ne želim vršiti pritisak na njega jer sam siguran da mu je u ovom trenuku jako teško oprostiti se od Rome."

Daniele De Rossi se od Rome oprašta nakon 18 sezona i 615 odigranih utakmica.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi