Protesti navijača Rome u Rimu: Legende se ne diraju!
Screenshot

Traži se odlazak Jamesa Pallotte

Protesti navijača Rome u Rimu: Legende se ne diraju!

Prije tri dana Roma je obavijestila navijače da saradnja između kluba i kapitena Danielea De Rossija neće biti produžena.

De Rossijev ugovor istiiče ovog ljeta kada će on i napustiti Olimpico nakon što je u redovima rimske Vučice proveo proteklih 18 sezona.

Navijače Rome je razbjesnio način na koji su čelnici kluba pristupili pitanju produženja saradnje sa legendarnim veznjakom, te su sigurni da je želja vlasnika kluba Jamesa Pallotte i njegove desne ruke, Baldinija, od samog početka bila da otjeraju De Rossija iz kluba.

De Rossijev odlazak samo je jedan u nizu poteza kluba koji su teško pali navijačima.

Već odavno navijači Rome apeluju na Pallottu da se prestane prema njihovoj "svetinji" odnositi kao prema kompaniji, ali čini se da je slučaj De Rossi kap koja je prelila čašu.

Danas su najvatreniji navijači Rome, njih oko 500, organizvali protest ispred administrativnog sjedišta kluba u Rimu.

Tokom protesta su se mogle vidjeti različite parole i čudi razna skandiranja, a uglavnom je meta istih bio upravo Pallotta.

"Roma pripada nama", "Pallotta odlazi", "Legende se ne diraju" - samo su neke od poruka koje su današnjim protestom željeli prenijeti navijači Rome.

Inače, navijači Rome nakon vijesti o De Rossijevom odlasku protestuju širom svijeta, pa su tako svoje zadovoljstvo izražavali i u New Yorku, Londonu, Sydneyu...

U mnogim svjetskim gradovima su osvanule parole protiv čelnika Rome, a većina navijača sada želi da Pallotta proda klub.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gogs
Ovako smo i mi za Stanica protestvovali hahaah
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi