Da li je sudija uskratio Neymara za hat-trick?
Foto: Screenshot

Brazilcu poništen gol u 74. minuti susreta protiv Montpelliera

Da li je sudija uskratio Neymara za hat-trick?

Paris Saint-Germain je danas u utakmici 23. kola francuske Ligue 1 razbio Montpellier sa 4:0, međutim, možda je pobjeda Parižana mogla biti i ubjedljivija.

Cavani je u 11. minuti pogodio za vodstvo PSG-a i ujedno postigao svoj 157 gol u dresu pariškog kluba čim je prestigao Zlatana Ibrahimovića na vječitoj listi najboljih strijelaca kluba svih vremena.

Di Maria je postigao efektan gol u 70. minuti, dok su preostala dva gola bila djelo Neymara.

Neymar je pogađao u 40. (penal) i 82. minuti. Ipak, Brazilac je i treći put tresao mrežu Montpelliera i to 74. minuti, ali je glavni sudija Schneider poništio ovaj pogodak zbog igranja rukom fudbalera PSG-a.Schneider je smatrao da je Neymar u prijemu "smirio" loptu rukom prije nego što je uputio udarac. Brazilac se, međutim, nije slagao sa ovakvom odlukom, kao ni ostali fudbaleri PSG-a. Arbitar nije mijenjao svoju odluku, a PSG je svejedno upisao ubjedljivu pobjedu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi