Da li je VAR "pogurao" Real Madrid? Odlučeno da to nije bio penal za Eibar

Navijači Barcelone su po običaju najglasniji

Da li je VAR "pogurao" Real Madrid? Odlučeno da to nije bio penal za Eibar

E. Čaušević

Real Madrid je večeras kao gost pobijedio Eibar sa 3:1 u okviru 14. kola La Lige.

Kraljevski klub je uspio doći do nova tri boda i druge pozicije na tabeli, ali ni ova utakmica Kraljeva nije mogla bez diskutabilnih odluka.

Naime, u 81. minuti kod rezultata 2:1 za goste igrači Eibara su tražili penal nakon što je lopta u ruku pogodila Sergija Ramosa.

Muto je glavom htio vratiti loptu u petarac, ali je ona pogodila u ruku Ramosa i domaći su odmah tražili penal. Sudija je imao komunikaciju s VAR sobom, ali je odlučeno da to nije penal.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ova odluka je podijelila špansku javnost jer su mnogi, pretežno navijači Barcelone, poručili da se ovakve stvari Realu sviraju uvijek kao penal, a da to nije slučaj kada to ne ide u njihovu korist.

Spornu situaciju iz 81. minute možete pogledati OVDJE i procijenite sami da li je ovo bio penal.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mirsad1705
Nema govora da je bio penal - pogotovo kada VAR treba da donese odluku - PROTIV REALA? Nemoguće, pa u Španiji ova skraćenica ne znači VIDEO ASSISTANT REFEREE (VAR), već ona znači VIDEO ASSISTANT REAL (VAR)! Kakav penal, pa još da je Ramos mogao napraviti penal, NEMOGUĆE! Kada su penali u pitanju, Ramos samo puca penale, ne pravi penale. Eventualno je moguće da neko nad njim napravi penal, pa da on to lagano odšuta.
8 22
cccccc
Cist penal nije sviran za Eibar. Sta mislite da li bi ono bilo svirano Realu? Real je prosek od kluba koji pobedjuje vecinom zbog pomoci sudija. Nadam se da ce Atletiko izdrzati i na kraju osvojiti titulu iako bice tesko jer Real na svakoj utakmici ima svog 12-og igraca - sudiju.
9 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi