Da li Marin Galić ostaje Pod Bijelim brijegom?
Opravdao epitet pojačanja po dolasku iz Mladosti i jasno pokazao da je Uprava aktuelnog prvaka napravila pravi potez njegovim dovođenjem

Ističe mu ugovor sa Plemićima, a iza njega je sjajna sezona

Da li Marin Galić ostaje Pod Bijelim brijegom?

S. Mlaćo

Nogometaši Zrinskog još uvijek nisu odustali od borbe za prvo mjesto. Plemićima do kraja sezone treba pravo čudo, a kako god da se završi sezona, jasno da će tokom zime doživjeti velike promjene u igračkom kadru.

Naime, velikom broju igrača ističe ugovor na kraju sezone, pa nije poznato ko će produžiti vjernost Plemićima.

Jedan od njih je i nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje Marin Galić koji je u dosadašnjem dijelu sezone upisao 23 nastupa u Premijer ligi uz jedan pogodak i dvije asistencije.

Galić je propustio tek par susreta, te jasno pokazao da je nezamjenjiv kotačić u timu Blaža Sliškovića. Pod Bijeli Brijeg došao je kao veliko pojačanje iz Mladosti u julu 2017. godine i opravdao taj epitet.

Prošle sezone osvojio je i titulu prvaka u čijem je ostvarivanju dao ogroman doprinos, a nije tajna da su ga tokom dosadašnjeg dijela sezona u više navrata pratili skauti inostranih klubova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Galiću su tek 23 godine i sigurno da se i sam nada iskoraku u karijeri, koji bi došao kao kruna dosadašnjeg kvalitetnog i predanog rada.

Saznajemo da u Zrinjskom žele pod svaku cijenu zadržati Galića, ali sve će biti jasnije nakon kraja sezone, odnosno u narednim sedmicama.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mirko
Marin je djete Zrinjskog i odrasto je u mladim kategorijamaZrinjskog.Epizoda u Mladosti samo je pokazala da on zaslužuje igrati u šampionskoj ekipi.Nadam se da će ga Šula uspjeti zadržati .
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi