Da li prepoznajete bivšeg reprezentativca?

Prisjetio se davne utakmice

Da li prepoznajete bivšeg reprezentativca?

E. Škorić

Sulejman Smajić (35) igrao je za mladu reprezentaciju BiH, ali ima i tri nastupa za seniorsku selekciju.

Smajić je godinama uspješno igrao u Zrinjskom, kasnije za Iskru Bugojno, potom je u Belgiji nastupao za Dender i Lokeren, da bi se vratio u bh. nogomet u ljet o2011. kada je potpisao za Željezničar.

S plavima je osvojio dva premijerligaška naslova i jedan Kup, dok je Kup kasnije osvojio i sa Olimpikom, ali ranije i sa Zrinjskim, s kojim je u sezoni 2004/05 osvojio titulu.

Dakle, ukupno je osvojio tri titule i tri Kupa u BiH i to ga čini jednim od najzapaženijih premijerligaških nogometaša u njenoj historiji.

U reprezentaciji BiH nije ostavio velikog traga, ali imao je tu čast da obuče dres nacionalnog tima i da igra uz neke najbolje igrače svijeta.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Sada se prisjetio jedne utakmice s Koševa od prije 15 godina...

Top Komentari

Gari Garinča
Nula bodova.
2 1
Div iz šehera
Livada bio i ostao
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi