Da li su toliki nesretnici? Liverpoolu ni rekordan broj bodova možda neće biti dovoljan za titulu
Fudbaleri Liverpoola igraju sjajno ove sezone, te u 35 odigranih utakmica imaju samo jedan poraz (Foto: EPA)

Redsi ove sezone igraju sjajno

Da li su toliki nesretnici? Liverpoolu ni rekordan broj bodova možda neće biti dovoljan za titulu

S. Bošković

Fudbaleri Liverpoola danas su u 35. kolu Premier lige savladali Cardiff rezultatom 2:0.

Golove za Redse postigli su Wijnaldum u 57. minuti igre, dok je konačnih 2:0 s bijele tačke postavio James Milner devet minuta prije kraja susreta.

S današnja tri boda Liverpool je došao do 88 osvojenih bodova ove sezone, a zanimljivo je to da je ovo najveći broj osvojenih poena tima s Anfielda u historiji Premier lige.

U proteklim sezonama ovoliki broj bodova bi vjerovatno bio dovoljan za osvajanje titule prvaka Engleske, no ove sezone to neće biti slučaj.

Fudbaleri Jurgena Kloppa nalaze se trenutno na prvom mjestu tabele s dva boda više od drugoplasiranog Manchester Cityja, no također i imaju utakmicu više i titula nije u njihovim rukama, nego će morati da čekaju kiks Građana.

Pored čekanja kiksa Liverpool će vjerovatno i morati da slavi u preostala tri prvenstvena meča protiv Huddersfielda, Newcastlea i Wolverhamptona, dok City ima mečeve protiv Manchester Uniteda, Leicestera, Brightona i Burnleya.

Redsi na titulu prvaka Engleske čekaju od 1990. godine, a par puta su bili i blizu osvajanje iste.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Najbliže titulu su došli u sezoni 2013/2014 kada su imali sve u svojim rukama, no u posljednjim kolima su nanizali loše rezultate i tako, već osvojeni naslov, predali fudbalerima Cityja.

Vrijedi napomenuti da je Manchester City jučer upisao još jednu pobjedu u meču protiv Tottenhama rezultatom 1:0, a strijelac jedinog gola bio je Foden.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi