"Da moram čuvati Mbappea molio bih Boga da mi pomogne"
Francuz zadaje velike glavobolje protivnicima i već je sada jedan od najboljih na svijetu (Foto: EPA)

Rio Ferdinand o Kylianu Mbappeu

"Da moram čuvati Mbappea molio bih Boga da mi pomogne"

Midhat Šljivak

Kylian Mbappe je preko noći od anonimnog dječaka postao jedan od najboljih fudbalera svijeta.

Sa samo 19 godina ovaj čudesni Francuz briljira. Igra na zaista visokom nivou, a protivnike baca na pod svojim lucidnim potezima.

Kakav je Mbappe igrač dovoljno govori izjava nekada najboljeg defanzivca svijeta Rija Ferdinanda. Tvrdi da bi molio Boga da mu pomogne.

"Kada si štoper i kada moraš da čuvaš tako brzog igrača može samo da te uhvati panika. Kako čuvati nekog ko sa 19 godina izaziva takvu paniku na Svjetskom prvenstvu? Ja bih samo pogledao u nebo i molio Boga da mi pomogne", rekao je legendarni štoper Manchester Uniteda.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Pohvalio je Ferdinand i štopera Reala Raphaela Varanea. Uporedio ga je sa Ferrarijem.

"Njega su povrede držale po strani. On je kao Ferrari kada krene naprijed, a ovo je prva godina koju je odigrao bez problema sa povredama. Strpao je u džep jednog od najboljih napadača svijeta (Romelu Lukaku). Ne pokazuje mnogo emocija, dosta radi i vjerujem da je sretan zbog toga kako je igrao", dadao je Ferdinand.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi