)
Deschamps: Zajedno smo 49 dana i prošli smo svašta, ali smo nagrađeni za to

Francuzi u finalu SP-a

Deschamps: Zajedno smo 49 dana i prošli smo svašta, ali smo nagrađeni za to

Endin Čaušević

Reprezentacija Francuske savladala je večeras Belgiju sa 1:0 i tako se plasirala u finale Svjetskog prvenstva.

Trikolori su večeras u polufinalnoj utakmici Mundijala uspjeli s minimalnih 1:0 da pobijede Belgiju, a junak je bio Samuel Umtiti koji je postigao jedini gol na meču. Nakon utakmice selektor Francuske, Didier Deschamps, izjavio je da ja ovo nevjerovatan uspjeh, te da je ponosan na svoj tim.

"Ovo je nešto nevjerovatno. Veoma sam sretan zbog igrača koji su to zaslužili. Ovo je mlada ekipa, ali sa sjajnim karakterom i mentalitetom. Bila je ovo teška utakmica protiv sjajne Belgije, ali smo uspjeli da pobijedimo. Osjećam dosta ponosa jer smo u finalu, već 49 dana smo zajedno i mnogo toga se desilo. Bilo je loših stvari, ali smo ih zaboravili i krenuli svi naprijed", rekao je Deschamps.

Francuski stručnjak postao je prvi trener koji je imao priliku da igra finala Evropskog i Svjetskog prvenstva. Podsjećamo, prije dvije godina Francuska je poražena u finalu Eura od Portugala, a na klupi je i tada bio Deschamps.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti