"Da nije bilo te djece, ne znam ni da li bismo dali taj gol"

Slaven Musa na press konferenciji

"Da nije bilo te djece, ne znam ni da li bismo dali taj gol"

Edmir Škorić

Ivajlo Petev nije se pojavio na press konferenciji, pa je umjesto njega pred novinare stao njegov asistent Slaven Musa.

Musu je pomalo zatekla tvrdnja jednog od novinara kako je ovo bila jedna jako loša utakmica reprezentacije BiH.

"Ne slažem se s vama da je ovo bila loša utakmica reprezentacije, ne znam na osnovu čega ste to zaključili?", odgovorio je Musa na prvo pitanje novinara, nastavivši:

"Prije utakmice sam rekao, a vidjeli ste i zapisnike, upala je viroza među nas, planirali smo neke druge igrače. Prcić se povrijedio, Pjanić je bio povrijeđen, trebali su igrati Krunić, Hadžiahmetović i Rahmanović i sva trojica su otpali. Svi su negativni na testovima, ali očito je neka viroza u pitanju. Praktički dva standardna vezna igrača nisu bili tu. Napravili smo šanse u prvom poluvremenu. Na kraju smo uspjeli zabiti gol uz malo sreće. Realno nismo ni mi zadovoljni kako je to izgledalo. Stvorio se pritisak, svi igrači su pod pritiskom. Ima i do vas (novinara op.a). Zahvalio bih se svima što su došli na stadion. Da nije bilo te djece, ne znam kako bi bilo i da li bismo dali gol".

Patimo se, ne koristimo zicere... Nogomet se igra u golove, ne u šanse, možda je i do selekcije igrača?

"Vi sami znate koga imamo od napadača. Prevljak je imao stopostotnu šansu, Nalić, Gojak... Na kraju krajeva, poništi čist gol Džeke u prvoj utakmici. Mi vidimo svoje greške nakon svake utakmice i analiziramo. Svjesni smo svega, ali ako ste imalo realni da vidite koliko je igrača nedostajalo... Momci su dali svoj maksimum".

"Tu više nisu neki igrači koji su prije pravili razliku na ovim manjim utakmicama. Očito imamo problem kad se ekipa zatvori. Nekada nemamo ni sreće", dodaje Musa.

Čime ste zadovoljni večeras?

"Zadovoljni smo pobjedom i pristupom igrača. No, sigurno da reprezentacija može i mora puno bolje".

Top Komentari

redbull
Hee slaven musa u strucnom stabu, pa yebem te drzavo dembelijo.
21 1
Baco
Ljudino nakon neuspjeli kvalifikacija podnesite ostvaku obojica...
15 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi