"Da nisam otkrio godine, ko zna da li bih došao"
Vezista sa potpuni drugim razlogom došao u Etno selo Stanišići, a na kraju i sam dobio šansu da zaigra

Ćulum u šali o transferu u Zvijezdu 09

"Da nisam otkrio godine, ko zna da li bih došao"

S. Mlaćo

Zvijezda 09 je prije dva dana započela sa pripremama za novu sezonu Premijer lige BiH, ujedno debitantsku za ovaj klub. Prozivku je obavio šef struke Milan Đuričić koji je istakao da će njegov tim odigrati sedam pripremnih utakmica i odraditi 60 treninga tokom priprema.

Dodao je da je cilj Zvijezde 09 da postane stabilan prvoligaš, a u ovaj klub stigao je i vezista Danijel Ćulum koji je posljednji angažman imao u Drini iz Zvornika.

U 27 utakmica Ćulum je postigao sedam pogodaka, iako se radi o vezisti. Dobre igre bile su najbolja preporuka čelnicima Zvijezde 09 koji su ga kontaktirali i saradnja je brzo dogovorena. Ipak, sve je proteklo na zanimljiv način.

"Prije mjesec dana doveo sam dva igrača u Zvijezdu 09 na razgovor, te sam tom prilikom razgovarao sa gospodinom Stanišićem i sa gospodinom Đuričićem. Tema je naravno bio nogomet, a u našem razgovoru dotakli smo se slučajno mojih godina, misleći da sam imam više od 32 godine, a kada sam rekao da imam 28, sve ja završeno uz osmijeh. Moj naredni dolazak u Etno selo je bio prije petnaestak dana i ponovo smo razgovarali te sam dobio ponudu da pojačam Zvijezdu 09. Iskreno, bio sam iznenađen i radio sam prihvatio poziv gospodina Stanišića te trenera Đuričića i ovom prilikom se zahvaljujem na ukazanom povjerenju", kazao je Ćulum za SportSport.ba, te dodao.

"Vjerujem u sebe, vjerujem u ovu divnu priču svih u Zvijezdi 09. Na meni je da sam svoj maksimum i da se što bolje spremim, te vjerujem da ću svojim iskustvom igranja u Premijer ligi pomoći klubu i ovim mladim momcima da ostvarimo zacrtane ciljeve. Čast mi je što sam dio ove prelijepe priče, kluba u kojem se zna ko šta radi".

Ćulum je u dosadašnjoj karijeri nosio i dres Zrinjskog, mađarskog Kaposvara, GOŠK-a, Radnika iz Bijeljine te Travnika. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Top Komentari

Dragan Bunijevac
Sretno i zelim ti veliki uspjeh.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi