Da postoji nagrada za najvećeg malera, dobio bi je Bakambu

Ono kad nije tvoj dan...

Da postoji nagrada za najvećeg malera, dobio bi je Bakambu

Da u fudbalu postoji neka nagrada koja se dodjeljuje fudbaleru koji je na jednoj utakmici imao najmanje sreće, njen osvajač za 2017. godinu definitivno bi bio Cedric Bakambu.

Na jučerašnjoj utakmici Villarreala i Malage, napadač iz Konga je tri puta pogađao mrežu gostiju i to u 26., 84. i 88. minuti ali mu niti jedan gol nije priznat.

Bakambu je sva tri puta bio u ofsajdu i, umjesto da upiše hat-trick, ostao je na brojci od osam golova u ovoj sezoni La Lige. Da su mu golovi pripisani, imao bi samo jedan pogodak manje od najboljeg strijelca lige Lea Messija (12).

Naravno, fudbalska pravila su jasna a to zna i Cedric Bakambu, koji ipak može žaliti što je utakmicu protiv Malage završio na ovakav način. Ako ništa, ostaje mu uspomena i simpatična anegdota koju će, sigurni smo, prepričavati dok je živ.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Villarreal je Malagu savladao rezultatom 2:0 a oba gola je postigao Nicola Sansone.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi